Product added to basket

  • logo
  • 0 0

De huiskamer van de stad

Public Library of the year 2018 (IFLA award)

De nieuwe bibliotheek van Den Helder bevind zich in een 100 jaar oud gebouw dat oorspronkelijk werd gebruikt als school. De nieuwe bibliotheek is gebouwd rond het bestaande gebouw. Het resultaat is een mix tussen authentieke en hedendaagse elementen. Evelien van Veen, van Veen Architects BV uit Rotterdam was verantwoordelijk voor het ontwerp van het gebouw, Marcel van der Veer van MARS Interieurontwerpers heeft het interieur uitgewerkt.

In dit project gaan de rekken hand in hand met de op maat gemaakte meubels. Het eindresultaat stijgt boven alle verwachtingen. De nieuwe bibliotheek is de -place to be-, en een -place to stay-. Het is dé ontmoetingsplek van de stad.

De bibliotheek is toegankelijk voor iedereen en is een tweede “thuis” geworden. De bewoners van Den Helder zijn trots op hun nieuwe bibliotheek en tonen dit elke dag. Mensen komen er om te lezen, werken, een lezing bij te wonen of deel te nemen aan een workshop. Je kunt er zelfs trouwen in het theater of een verjaardagsfeest houden in het café. Al deze mogelijkheden onder hetzelfde dak.

Abonnez-vous à notre newsletter

Restez informé des dernières nouvelles de la bibliothèque